OVER MIJ

Passie voor pastel

Ik ben geboren en getogen in Tilburg, en woon sinds 2007 met mijn gezin (man en 4 kinderen) in een stolpboerderij in Wervershoof, in het mooie West Friesland. Dagelijks schuif ik voor een aantal uren achter de schildersezel in mijn atelier, n heerlijke ruimte, met uitzicht op de koeien, waar ik ook de cursussen en workshops verzorg.

Al van kind af aan heb ik n passie voor tekenen en schilderen van portretten. Niets mooier dan onder je handen op papier of doek een gelijkenis te zien ontstaan die recht doet aan de persoon. Om net die touch toe te voegen die maakt dat het portret als het ware de ziel weerspiegelt. 

Een jaar of 10 geleden maakte ik kennis met pastelkrijt, nu nog steeds mijn favoriete materiaal. Het werken met pastel houdt het midden tussen tekenen en schilderen afhankelijk van de  toepassing, soms benadert het t effect van olieverf, en arcerend, die van n potloodtekening. Het mooie van krijt is,  afgezien van de geweldige kleuren en poederachtige uitstraling, ook het feit dat het, anders dan verf,  meteen beschikbaar is, het mengen gebeurd op het papier.

In de loop der jaren heb ik n grote collectie opgebouwd van wel 1000 verschillende kleuren. Hoe meer kleuren gebruikt worden hoe levendiger het portret is mijn ervaring.